Home

Achtergrond 145 x bekeken

Wilde dieren leggen Indiaas vliegveld plat

Een invasie van wilde dieren heeft het vliegveld van de Indiase hoofdstad New Delhi maandag urenlang platgelegd.

Dat meldde de Indiase krant Hindustan Times vandaag. De problemen begonnen toen een familie varanen gisterochtend een van de twee landingsbanen van de luchthaven in bezit nam. Het vliegverkeer werd meer dan een uur stilgelegd, zodat de dieren gevangen konden worden.

Later op de dag kuierden ook jakhalzen en haviken over het terrein van het vliegveld. Uiteindelijk werden meer dan honderd vluchten getroffen door vertragingen, aldus een woordvoerder van de luchthaven.

De dieren hadden het vliegveld van New Delhi vermoedelijk opgezocht nadat de stad in het weekeinde was getroffen door een moesson. Door deze zware regenbuien ontwrichtten in het verleden onder meer apen en pauwen het vliegverkeer op de luchthaven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.