Home

Achtergrond 147 x bekeken

Werkgroepen moeten onrust onder Belgische veehouders temperen

De Belgische regering probeert met de oprichting van een aantal werkgroepen de toenemende onrust in de melkveehouderij tegen te gaan.

De werkgroepen moeten buigen over de moeilijkheden waarmee de boeren worden geconfronteerd. Dat heeft premier Yves Leterme vrijdagavond bekendgemaakt na afloop van een onderhoud met vertegenwoordigers uit de landbouwsector, de voedingsindustrie en de distributiesector.

Een van de werkgroepen moet de oprichting van het beloofde prijzenobservatorium voorbereiden. Ee andere werkgroep gaat zich bezighouden met de bijdragen die door boeren en voedingsbedreiven moeten worden doorgestort aan het federaal voedselagentschap (FAVV). Minister van financiën Didier Reynders leidt een werkgroep die moet nadenken over een eventuele spreiding van de fiscale aangiftes van landbouwers.

Jan Schils

Of registreer je om te kunnen reageren.