Home

Achtergrond 156 x bekeken

Wereldbank voorziet zwakkere groei wereldeconomie

In navolging van andere belangrijke financiële instituten heeft de Wereldbank zijn verwachtingen voor de groei van de wereldeconomie verlaagd.

De Wereldbank voorspelt voor dit jaar nu een gemiddelde groei van 2,7 procent, in januari ging het instituut nog uit van 3,3 procent. In 2007 groeide de wereldeconomie volgens de Wereldbank met 3,7 procent.

De bank verwacht dat de economie van de eurozone dit jaar met 1,7 procent zal groeien. Voor de Amerikaanse economie wordt een groei van 1,1 procent voorspeld.

De in Washington gevestigde ontwikkelingsbank is daarmee optimistischer over de groeikansen van de Verenigde Staten dan zijn zusterorganisatie, het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hans Timmer, co-auteur van het rapport over de wereldeconomie waarin de voorspellingen zijn opgenomen, noemde de IMF-voorspelling van 0,5 procent groei van de VS in The Wall Street Journal donderdag ”overdreven pessimistisch”.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.