Home

Achtergrond 151 x bekeken

Weinig steun voor brandstofplan Sarkozy

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft vandaag op een EU-top in Brussel onvoldoende steun gekregen voor zijn voorstellen om de btw op brandstof te maximeren.

Onder meer Duitsland en Nederland waren fel tegen. Sarkozy wil er in oktober wel op terugkomen. Volgens de Franse president is het verlagen van de btw op brandstof een manier om de pijn als gevolg van de hoge olieprijzen voor de burgers en bedrijven te verzachten.
Twintig procent btw over een vat olie van 42 dollar is wel even wat anders dan 20 procent over een vat van 139 dollar, betoogde Sarkozy. Maar vooral Duitsland en Nederland voelen niet voor dergelijke algemene belastingmaatregelen. "Het kunstmatig omlaag brengen van de brandstofprijzen lost uiteindelijk niets op, dus daar zijn we terughoudend mee'', zei Balkenende.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.