Home

Achtergrond 177 x bekeken

Weer forse groei reizigers ov Friesland

Het aantal reizigers in het openbaar vervoer in Friesland is opnieuw fors gestegen.

In het eerste kwartaal van dit jaar groeide het aantal passagiers met bijna 10 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat meldde de provincie Friesland woensdag.

In Noord- en Zuidwest-Friesland waar Connexxion rijdt, steeg het aantal buspassagiers met ruim 23 procent. Een vergelijkbare stijging werd over 2007 ook al gehaald ten opzichte van 2006. Opvallend is dat in Zuidoost-Friesland het aantal buspassagiers daalt. In Zuidoost-Friesland rijdt de Britse vervoerder Arriva tot 1 augustus. Na die tijd neemt de nieuwe Nederlandse bedrijf Qbuzz het busvervoer over.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.