Home

Achtergrond 2750 x bekeken 4 reacties

Voorzitter DDB treedt nog niet af

Sieta van Keimpema, voorzitter van de Dutch Dairymen Board (DDB), ziet nog geen reden voor aftreden.

Eerder verbond ze haar lot aan de resultaten van de melkacties. De uitspraak van de rechter in Haarlem, die vrijdag besloot dat de DDB geen fabrieken van Friesland Foods meer mag blokkeren, was voor Van Keimpema nog geen reden om te stoppen. "Ik leg mijn lot in de handen van de leden. De komende weken hebben we verschillende bijeenkomsten waarbij de leden zich kunnen uitspreken over de toekomst. Daar zal ik mijn conclusies uit trekken."

De DDB beraadt zich nog op nieuwe stappen na de voor de vereniging slechte uitspraak. "We hebben nog niet met onze juridische adviseurs gesproken. Maar we voelen ons wel bekocht. Uit de motivering van de rechter spreekt duidelijk een persoonlijke mening. We gaan kijken wat er mogelijk is en dan denken we bijvoorbeeld aan een hoger beroep."

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan appel

  we voelen ons bekocht? wat een malle gedachtegang. Het is toch van de zotte wat ze heeft uitgespookt. Ik zou zeggen weg met dat mens. En de rechter heeft helemaal gelijk!!

 • no-profile-image

  Antoon

  @jan appel, veenoord
  tuurlijk voelen ze zich bekocht, de DDB werkt zich met alle plezier in de slachtoffer rol. zij zijn namelijk de verschoppeling van het vrije marktstelsel, en de boeren die de blokades bij de fabrieken hebben tegengehouden zijn oproerkraaiers. en nu zijn ze dus ook nog de verschoppeling van het rechtssysteem...

 • no-profile-image

  paultje

  Waarom zou ze ook aftreden? Ze heeft aangegeven als de melkprijs niet naar 43 eurocent gaat dan zou aftreden, niet als de rechter het blokkeren van de melkfabrieken zou verbieden. Dus we wachten rustig af of de melkprijs de 43 cent haalt.....Waren er ook maar andere besturen die hun lot aan de melkprijs verbonden.............

 • no-profile-image

  dirk

  Hallo jan appel ik heb de rechter geen woord horen zeggen op recht van protesteren Gebeurt bij andere zaken wel zie de busstaking Er word wel terdege met 2 maten gemeten

Of registreer je om te kunnen reageren.