Home

Achtergrond 196 x bekeken

Vissen op tonijn is over voor 2008

De blauwvintonijn mag dit jaar niet meer gevangen worden. Dat meldt de Europese Commissie.

Brussel besloot twee weken geleden al om het visseizoen voor de blauwvintonijn vanaf 23 juni geheel te sluiten omdat de vangstquota voor 2008 bijna bereikt zijn. De Commissie stelt dat de beslissing is genomen in het belang van de visserij. ,,Als er geen tonijn meer is, zijn er ook geen vissers meer'', stelde een woordvoerder.

De maatregel treft voornamelijk vissers in Frankrijk, Italië en Spanje. De drie landen zijn boos en beweren dat Brussel haar beslissing op basis van onjuiste gegevens heeft genomen. Het gaat om vissers die met enorme netten grote hoeveelheden tonijn in een keer uit het water halen. Zij zijn goed voor 70 procent van de totale vangst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.