Home

Achtergrond 165 x bekeken

Vertrouwen tomaten in VS geslonken

Het vertrouwen in de tomaat in de Verenigde Staten (VS) is ver weggezakt.

Dat ervaart The Greenery dat een kantoor heeft in het Zuiden van de VS. "We zien dat voor consumenten in de VS op dit moment iedere tomaat verdacht is, ook al wordt er in de VS alles aan gedaan om duidelijk te maken dat bepaalde regio’s er niets mee van doen hebben", zegt een woordvoerder.

Nederland is op dit moment geen leverancier op de Amerikaanse markt, maar heeft er wel een positie in de winter. Toch heeft het wegvallen van een groot deel van orders Mexicaanse tomaten geen extra vraag uitgelokt over de oceaan. "Wat betreft de handel heeft het geen gevolgen voor ons gehad. De VS is tot nu toe goed in staat geweest om de eventuele extra vraag naar tomaten zelf in te vullen." The Greenery verkoopt vooral paprika in de VS en die haalt het niet alleen uit Nederland.

Toch volgt het Nederlandse bedrijfsleven de ongewoon grote voedselrel met tomaten op de voet. De ontwikkelingen waren voor het PT reden om bedrijven en telers met een brief op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen in de VS. Daartoe zocht het PT contact met officiële instanties om naast de mediaberichten een officiële berichtgeving te verzorgen. Ook onderzocht The Greenery eigen tomaten op het voorkomen van salmonella.

Of registreer je om te kunnen reageren.