Home

Achtergrond 296 x bekeken

Vertrouwen in zaadcoating Cruiser geschaad

In ijsbergsla voorzien van een zaadcoating met Cruiser zijn vorige week toch regelmatig bladluizen gevonden.

Syngenta wijdt het aan een samenloop van omstandigheden. In Zuidoost Nederland werden vorige week bladluizen aangetroffen in plantingen voorzien van een zaadcoating met 80 gram Cruiser. Strategic Account Manager Henk van der Maarel van Syngenta verklaart de problemen door de hoge bladluizendruk en de zeer groeizame weersomstandigheden. Door dat laatste verdunt de concentratie van het middel extra en bij hoge ziektedruk kan dat dan tekort schieten.

Dat er bij sommige telers zelfs vijf weken na planten al bladluizen zijn gevonden, verklaart hij door de langere periode bij de plantenkweker, omdat ze door omstandigheden niet op het geplande tijdstip konden worden geplant. De werkingsduur is acht tot tien weken, maar vanaf zeven weken begint het effect al enigszins terug te lopen, hoewel het effect dan nog hoger is dan 90 procent.

Lees meer op de actueel pagina’s in Weekblad Groenten & Fruit van vrijdag 13 juni

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.