Home

Achtergrond 231 x bekeken 2 reacties

Verburg wil maatschappelijke discussie over eiwit

Minister Gerda Verburg (LNV) wil "met betrokkenen in de samenleving" in gesprek over wat zij noemt het eiwitvraagstuk: de keuze tussen dierlijke en plantaardige eiwitten.

Dat schrijft de minister in een brief aan de Kamer. De 'maatschappelijke dialoog' moet in de tweede helft van dit jaar plaatsvinden. De discussie moet leiden tot een duidelijke afbakening van het probleem en een gedeelde visie op mogelijke oplossingen. Op basis van de uitkomsten komt Verburg begin 2009 met nadere beleidsplannen.

Het kabinet stelde eerder in de 'duurzaamheidsbrief' dat de dierlijke consumptie een groot beslag legt op de draagkracht van de aarde: het maken van dierlijke producten kost veel grond en water en gaat gepaard met een flinke uitstoot van broeikasgassen. Volgens het kabinet moet daarom worden overgestapt op consumptie van meer duurzaam geproduceerde dierlijke en van plantaardige eiwitten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  teus

  ik vind het heel goed dat jullie een partij voor de dieren hebben opgericht wat jullie denken denk ik ook
  vr gr teus

 • no-profile-image

  karel

  Er moet weer eens een dialoogje opgang komen??Wat een onzin! De consument moet zelf in de winkel zijn keuze maken,punt uit!Wat daar gekocht wordt bepaald wat er gemaakt wordt en niet andersom!

Of registreer je om te kunnen reageren.