Home

Achtergrond 191 x bekeken

Varken 36 dagen na aardbeving gered

Een varken heeft zich na de aardbeving in de Chinese provincie Sichuan 36 dagen onder het puin in leven weten te houden.

Het sterk vermagerde dier is deze week gered, meldden Chinese media. Het dier hoeft ook niet bang te zijn voor de slacht. Een curator van een museum kocht het varken van zijn armlastige eigenaars en beloofde dat het tot zijn natuurlijke dood bij hem blijft.

Volgens deskundigen heeft het varken het geluk gehad dat hij onder het puin zeer weinig bewegingsruimte had. Daardoor spaarde het dier energie. De opgeslagen houtskool in de ingestorte stal bleek voldoende om zijn honger te stillen, al bood deze geen voedingswaarde. De hevige regenval na de aardbeving leverde het varken voldoende drinken op.

Of registreer je om te kunnen reageren.