Home

Achtergrond 186 x bekeken

Vanthemsche rondt VWA-onderzoek af

Klokkenluiders kunnen misstanden tijdens veevervoer en in slachterijen niet meer persoonlijk melden aan onderzoeker Piet Vanthemsche.

De Belg licht in opdracht van minister Gerda Verburg (Landbouw) de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) door, na signalen dat de controle door VWA-dierenartsen op veetransporten in elk geval in 2006 niet deugde.

Verburg meldt de Tweede Kamer vandaag dat ze geen reden ziet om contactgegevens van Vanthemsche beschikbaar te stellen, aangezien de klokkenluiders zich ook bij haar ministerie kunnen melden. Ze acht het ook niet praktisch om nu nog naar Vanthemsche te gaan, want die is met zijn team bezig het onderzoek en het bijbehorende rapport af te ronden.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.