Home

Achtergrond 347 x bekeken 1 reactie

Vangrails EU veiliger voor motorrijders

Vangrails in de Europese Unie worden veiliger voor motorrijders.

De vangrails moeten zo gemaakt zijn dat ze geen armen of benen meer kunnen amputeren van uitglijdende motorrijders. Dat gebeurt nu soms met scherpe vangrails. De geleidestroken langs wegen zijn nu alleen ontworpen om auto's op de weg te houden. De EU-commissie voor standaardeisen CEN heeft besloten om de eisen aan de vangrails uit te breiden voor motorrijders.

De Nederlandse Motorrijders Actie Groep (MAG) reageert euforisch. De actiegroep protesteert al lang tegen scherpe vangrails. "Er is best nog een lange weg te gaan voordat de eisen zijn aangescherpt, maar de eerste niet omkeerbare stappen zijn door deze beslissing gezet en dat is wel een feestje waard voor ons'', zegt MAG-voorzitter Nico Perk. Hij vertegenwoordigde de Europese motorrijdersfederatie FEMA bij het EU-overleg.

Volgens de MAG loopt Nederland al een paar jaar voorop met eigen verbeteringen, zoals ondergeleiding. Hier zijn ook praktisch geen 'eiersnijders': vangrails die alleen bestaan uit een scherp metalen touw. Dat verwondde vele motorrijders.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    tonym

    Het zijn echt niet alleen maar armen en benen, gebeurt jammer genoed ook dat iemand onthoofd wordt. Dat had er best bji vermeld mogen worden
    Maar wel goed werk dat er iets aan gedaan gaat worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.