Home

Achtergrond 277 x bekeken

'UBN-nummer voor lammeren beperkt afzet'

Het gebruik van een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) voor schapen- en geitenlammeren beperkt de afzetmogelijkheden van de dieren.

Die moeten zonder een elektronische Identificatie en Registratie (I&R) in het binnenland blijven. Dat zegt Jan van Lokven, voorzitter van de LTO-vakgroep Melkgeitenhouderij in een reactie op de voorstellen van de Dienst Regelingen van het ministerie van landbouw.

De Dienst Regelingen stelt voor om de elektronische identificatie via oormerken of maagbolissen niet te laten gelden voor lammeren, die binnen 1 jaar na hun geboorte rechtstreeks van de boerderij naar een slachterij in het binnenland gaan. Schapen- en geitenhouders mogen voor deze dieren oormerken met UBN’s gebruiken. Voor alle andere dieren is een elektronische identificatie vanaf begin 2010 verplicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.