Home

Achtergrond 173 x bekeken

Transportorganisatie tegen blokkades

De wereldbond van transportorganisaties IRU wil dat truckers ophouden met de wegblokkades tegen dure diesel.

Te veel andere transporteurs hebben last van de files die de actievoerders veroorzaken. "De IRU begrijpt de frustraties, maar we kunnen in geen geval instemmen met acties die het vrije verkeer van mensen en goederen belemmeren'', zei IRU-voorzitter Janusz Lacny gisteren. "De blokkades zijn geen oplossing voor de stijgende brandstofprijzen.''

Onder meer in Nederland hebben chauffeurs langzaam-aan acties gehouden. In Frankrijk veroorzaakten traagrijdende truckers maandag vele tientallen kilometers aan file, waar vele vrachtwagens last van hadden.

De IRU, die 180 transportorganisaties in 73 landen vertegenwoordigt, hekelt tegelijk de vele belastingen op brandstof.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.