Home

Achtergrond 183 x bekeken 1 reactie

Terroristische dreiging blijft substantieel

De terroristische dreiging richting Nederland blijft nadrukkelijk aanwezig.

De dreiging komt voornamelijk uit Pakistan, Afghanistan, Noord-Afrika en Irak. Dat staat in een analyse van de terreurdreiging in Nederland, die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd. Omdat de dreiging het afgelopen kwartaal niet is veranderd, handhaaft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) het dreigingsniveau op substantieel.

Het is de NCTb opgevallen dat zowel gematigde moslims als salafisten rustig hebben gereageerd op de anti-Koranfilm Fitna van politicus Geert Wilders. Verschillende islamitische organisaties hebben na de publicatie van Fitna geholpen bij het temperen van de onrust in binnen- en buitenland. De terreurbestrijder verwacht wel dat de film "Nederland voor langere tijd op het netvlies van internationale jihadisten heeft geplaatst''.

Het probleem in Pakistan is dat de nieuwe regering terroristische groepen in het land minder hard lijkt aan te pakken. Dat kan terreurbewegingen in dat land die zich richten op Europa, meer speelruimte geven.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Red Dear

    Zou Joustra betaald worden op basis van een bonus zodra de dreiging een bepaald niveau bereikt heeft(en vasthouidt)?
    Vraag: hoe is het met de inrichting van zijn kantoor?

Of registreer je om te kunnen reageren.