Home

Achtergrond 164 x bekeken

TON wint twee zetels terug

Trots op Nederland (TON), de partij van Rita Verdonk, wint twee Kamerzetels terug ten opzichte van vorige week.

Onenigheid in de partij kostte TON vorige week vier zetels. Dat blijkt vandaag uit een peiling van Maurice de Hond.

Volgens de peiling zijn er nog enkele andere kleine steigers en dalers: Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders (van 14 naar 13), SP (van 18 naar 17), Christen Unie (van 6 naar 7) en D66 (van 14 naar 13).

Volgens de Hond zijn de electorale veranderingen ten opzicht van twee jaar geleden goed zichtbaar als aan de kiezers wordt gevraagd welke partijen een kans krijgen op een stem. Daarbij laten CDA, PvdA, VVD en SP een forse daling zien. Een kwart van de aanhang van ieder van de vier partijen in 2006 zegt nu zeker niet meer op de gekozen partij te stemmen. Het electoraal potentieel van D66 is juist fors toegenomen. Verder blijkt uit de peiling dat TON veel potentiële kiezers heeft onder CDA, VVD en PVV.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.