Home

Achtergrond 188 x bekeken

Succes Oranje levert supers 20 miljoen extra op

Het aanhoudende succes van het Nederlandse voetbalelftal heeft supermarkten geen windeieren gelegd.

In de afgelopen drie weken is de 'Oranjebonus' opgelopen tot 20 miljoen euro. Dat heeft marktonderzoeker GfK vandaag bekendgemaakt.

Vorige week haalden de supermarkten een omzet van 598 miljoen euro, een stijging van 7,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarbij tekent GfK aan dat de omzet nog hoger had kunnen uitvallen. Doordat de wedstrijd Nederland - Frankrijk op vrijdagavond plaatsvond, viel de omzet op die dag 20 procent lager uit dan normaal.

De branche rekende op een omzet van 588 miljoen euro. Opgeteld bij de extra omzetten van 5 miljoen euro per week in de voorgaande twee weken, komt de bonus op 20 miljoen euro.

Vorige week stopte 12 procent van alle Nederlandse huishoudens een aan het elftal gelieerd product in zijn winkelwagentje. De Oranjekoorts is volgens GfK vooral hoog in Noord-Brabant, Zuid-Holland, Zeeland en Gelderland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.