Home

Achtergrond 145 x bekeken

Stijging fietsendiefstallen door valse sleutels

Door onder meer het gebruik van valse fietssleutels is het aantal fietsdiefstallen in de regio Den Haag de laatste tijd flink toegenomen.

Dat maakte de politie Haaglanden vandaag bekend. Het aantal fietsendiefstallen steeg het eerste kwartaal van dit jaar met 30 procent. Werden tijdens deze periode in 2007 nog 1211 fietsen gestolen, in de eerste drie maanden van dit jaar waren dat er al 1585.

Zo werden in Den Haag 705 fietsen gestolen tegen 523 vorig jaar. In Delft steeg het aantal diefstallen van 238 naar 296, in Zoetermeer van 188 naar 245. Alleen in Wassenaar en in het Westland was er een lichte daling.

De politie waarschuwt fietsenbezitters voor de valse fietssleutels. Met deze sleutel, een moedersleutel van een bekend slotenmerk, kunnen fietssloten snel en zonder braakschade worden geopend. "De gebruikte methode is niet uniek. Andere korpsen signaleerden enige maanden geleden al een toename van het aantal fietsendiefstallen met deze werkwijze'', aldus de politie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.