Home

Achtergrond 252 x bekeken

Standbeeld voor Hiddink op de Krim

Russische voetbalcoach Guus Hiddink is op de Krim vereeuwigd.

De Russische nieuwssite Rusia Today berichtte gisteren dat de beeldhouwer Jevgeni Jablonski in snel tempo een standbeeld van de coach heeft opgericht. Het werd 21 juni al enkele uren voor de vooral voor de Russen historische voetbalwedstrijd Nederland-Rusland onthuld.

Het staat in een sport- en ontspanningscentrum. De directeur Aleksej Misjoerov liet het in zijn voetbalenthousiasme snel maken. Hij beloofde standbeelden van al Guus' spelers erbij te laten zetten, wanneer Rusland het Europese kampioenschap 2008 wint.

Guus is dankzij het succes van het Russische elftal vanzelfsprekend ook een Russische voornaam geworden. De eerste tot Guus gedoopte zuigeling werd al tijdens dezelfde wedstrijd Jekatarinenburg geboren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.