Home

Achtergrond 166 x bekeken

Spoorwegen VS profiteren van hoge brandstofprijs

Het nationale spoorwegbedrijf Amtrak profiteert optimaal van de hoge brandstofprijzen in de Verenigde Staten.

Het bedrijf heeft afgelopen maand een recordaantal passagiers vervoerd. Dat meldt de New York Times.

Amtrak heeft zelfs moeite aan de vraag te voldoen. Veel treinen zijn uitverkocht. In sommige gevallen moet het spoorwegbedrijf kaarten voor een bus aanbieden aan passagiers die niet meer met de trein mee kunnen. ,,We proberen onze capaciteit te vergroten'', aldus een Amtrak-woordvoerder.

Het probleem is echter dat het Amerikaanse spoorwegnet sinds de jaren zestig flink is ingekrompen. Spoorwegbedrijven hebben grote moeite uit te breiden, mede door het ontbreken van fabrikanten van wagons en lokomotieven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.