Home

Achtergrond 178 x bekeken 2 reacties

'Schonere lucht voor kleine twee miljard'

Het pakket maatregelen waarmee Nederland wil voldoen aan strenge Europese normen voor schone lucht, vergt bijna twee miljard euro aaninvesteringen.

Haagse bronnen bevestigden donderdag deze bedragen die RTL Nieuws meldde. Het geld is bedoeld voor subsidiëring van roetfilters voor bussen en vrachtwagens, de bouw van geluidsschermen langs wegen en de inrichting van tankstations voor alternatieve brandstoffen zoals aardgas.

Het leeuwendeel van de kosten, te weten 1,5 miljard euro, komt voor rekening van de Rijksoverheid, aldus de bronnen. Gemeenten dragen ook geld bij, naar verluidt 340 miljoen.

Milieuminister Jacqueline Cramer presenteert in principe vrijdag het pakket maatregelen, het zogenoemde Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL). Dat is nodig, wil Nederland uitstel van 'Brussel' krijgen tot 2015 van invoering van de Europese normen voor fijnstof en stikstofoxiden.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkboer

    Kijk, dit is nou de wereld op zijn kop. In 2015 moet men de hoeveelheid stikstofoxiden (NOx) teruggedrongen hebben terwijl men de ammoniak, die dit nou net doet, uit de lucht wil halen. Ik kan het niet meer begrijpen.

  • no-profile-image

    boer mieras

    en wat doen we met de mest die overal teveel aanwezig is en voor overlat zorgd in grondwater en lucht??

Of registreer je om te kunnen reageren.