Home

Achtergrond 230 x bekeken

Rabobank introduceert betalen met sms

Voortaan kunnen alle Nederlanders betalen door middel van sms.

Rabobank introduceerde vandaag Rabo SMS Betalen, een dienst die voor iedereen te gebruiken is, onafhankelijk van bank en telefoonaanbieder. Om geld over te maken, moeten gebruikers een sms-bericht naar een Rabobank-nummer versturen met daarin het telefoonnummer van de ontvanger en het bedrag. De bank stuurt dan een sms met een code. Als de gebruiker met de code de transactie bevestigt, krijgen ontvangers het geld in hun "mobiele portemonnee'' op hun telefoon. Betalingen zijn mogelijk tot 150 euro.

Het systeem is volgens de Rabobank vooral handig als je een rekening van een restaurant of taxi wilt delen met een groep mensen en niet iedereen contant geld bij zich heeft. "Zo kan je meteen je schuld vereffenen'', zegt een Rabobank-woordvoerder. Het is de bedoeling dat gebruiker uiteindelijk 5 cent gaat betalen voor elke transactie. Om zoveel mogelijk mensen aan het 'sms-betalen' te krijgen is een transactie tot januari 2009 nog gratis.

Om de "mobiele portemonnee'' op te waarderen en om geld terug naar de eigen rekening te storten, moet de klant wel gebruik maken van internet. De gebruiker kan ook instellen dat het saldo automatisch wordt aangevuld op het moment dat er te weinig geld op de telefoon staat.

Volgens de Rabobank worden de persoonsgegevens in een beveiligde omgeving bewaard en versleuteld. De gebruiker kan eenvoudig zijn of haar transacties en saldo opvragen. Bij verlies of diefstal van de telefoon kan deze worden geblokkeerd. Als er echter ongewild geld van de telefoon af wordt gehaald, voordat deze geblokkeerd wordt, is de gebruiker het geld kwijt. "Net als bij de chipknip'', aldus een Rabobank-woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.