Home

Achtergrond 161 x bekeken

PvdA: Nederland wereldspeler duurzame energie

Nederland moet wereldwijd koploper worden in duurzame energie. Met de noodzakelijke investeringen kan Nederland die positie binnen twee decennia verwerven.

PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer zal zaterdag tijdens het partijcongres in Breda bepleiten dit waar te maken. Volgens haar heeft Nederland het in zich om een wereldspeler te worden in bijvoorbeeld windenergie voor de kust en energie uit water. Met dat laatste doelt ze op een nieuwe technologie waarmee energie wordt opgewekt op het scheidingsvlak van zoet en zout water. Dat kan bij de Afsluitdijk.

Hamer wil dat de overheid de bijdrage aan onderzoek naar deze techniek de komende jaren verdubbelt. Volgens de PvdA-fractievoorzitter kan een eerste watercentrale voldoende energie opwekken voor alle inwoners van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.