Home

Achtergrond 191 x bekeken 2 reacties

Prins roept op tot einde taboe op poep

Prins Willem-Alexander heeft vandaag in de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh opgeroepen het taboe op menselijke uitwerpselen op te heffen.

In zijn toespraak tot Afrikaanse leiders tijdens de top van de Afrikaanse Unie prees hij de leiders die zich lieten fotograferen met een toilet.

De prins sprak als voorzitter van de Adviesraad voor Water en Sanitatie (Unsgab) van de Verenigde Naties als gastspreker op de AU-top die over dit thema ging. De VN hebben 2008 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Sanitatie.

Wereldwijd heeft 40 procent van de wereldbevolking (2,6 miljard mensen) gebrek aan sanitaire voorzieningen, zoals een toilet. Dagelijks sterven wereldwijd meer dan 5000 kinderen aan diarree door gebrek aan zulke voorzieningen. In Afrika sterven elk jaar een miljoen mensen aan watergerelateerde ziekten.

Prins Willem Alexander wees de Afrikaanse leiders er op dat investeren in veilig drinkwater en sanitatie zichzelf terugbetaalt, onder meer in minder ziektekosten, meer energie uit hydro-installaties en meer geïrrigeerde landbouwgrond. "Elke dollar die u investeert genereert 9 dollar aan productieve activiteit.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  niet meer wildplassen en poepen,dan maar dixy,s plaatsen

 • no-profile-image

  republikein

  De prins praat poep!
  hij deponeert zijn shit in een gouden plee.

Of registreer je om te kunnen reageren.