Home

Achtergrond 170 x bekeken 4 reacties

Prijsdruk stijgt bij vleesvarkens

Richting week 25 oefenen slachterijen veel druk uit op de varkenshouders en handel zodat ze hun roepprijs kunnen verlagen. De vleesverkoop loopt stroef omdat het huidige prijsniveau nogal wat weerstand oproept bij inkopers. Duitse slachterijen dreigen met twee opties: de prijs moet omlaag, of we gaan minder slachten.

Voor boeren is het een gunstige bijkomstigheid dat het aanbod maar heel normaal is en de gewichten teruglopen. Beide verschijnselen doen zich zomers altijd voor, dat is dus niet vreemd.

Om 14.00 vanmiddag is de Vereinigungspreis bekend. Waarschijnlijk blijft die onveranderd omdat het aanbod maar heel gewoontjes is. Desondanks is het niet volledig uitgesloten dat de Duitse producentenprijs iets zakt. Dan laat het zich eenvoudig raden wat volgende week in Nederland met de varkensprijs gebeurt, die zakt ook.

Prognose:

prijs hoogstens gelijk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Richard

  Een beetje slachterij zou pas geloofwaardig worden als hij niet de éne week 8 cent erbij doet en twee weken laten bijvoorbeeld 2 cent eraf.
  Net of dat je daar meer varkens door gaat verkopen.Je brengt zo veel onrust bovenop de onrust die er als is i.v.m. een onstabiele markt.Gemiddeld komen er minder varkens komende tijd dus de prijs gaat omhoog.Wen er maar vast aan consumenten ,we hebben al LANG genoeg te weing verdiend!Je kunt de boeren niet blijven uitbuiten!!!!

 • no-profile-image

  rieks

  jammer genoeg kunnen slachterijen boeren wel uitbuiten,ze hebben n.l.een monopolypositie gecreeerd door in het verleden alle handel in de varkenssector weg te fuseren , gevolg een koude sanering voor veel midden en kleinere familie bedrijven, wat over blijft zijn de grote bv,s of noem het maar bioindustrieen!!!!!

 • no-profile-image

  ondervoedde varkensboer

  De ware aard van Vion komt weer boven.Waar blijven de afspraken met de boeren dat vion nederland en duitsland gelijk op gaan met de prijs.Er was nu net rust op dit front.Vion heeft weer grote aankopen gedaan, nu in Engeland, en men betaald dit met zuur verdiend geld van de Nederlandse varkenshouders.Volgens de onderdelennoteringen, en het aantal te leveren varkens, hoeven de varkensprijzen niet te zakken.De vleesindustrie steelt zo ons laatste korstje brood.

 • no-profile-image

  vrouw varkensboer.

  Ben het helemaal eens met de bovenste 3 reacties. De vleesindustrie bepaalt tegenwoordig onze prijzen. Iedereen mag alles altijd doorberekenen, dure dieselprijzen, dure grondstoffen, behalve de boer, die moet alles maar slikken en heb ik het nog niet eens over het afvoeren van gier en mest tegenwoordig.

Of registreer je om te kunnen reageren.