Home

Achtergrond 269 x bekeken

Pinguïns weer de weg kwijt

Vijf pinguïns zijn in de omgeving van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro aangetroffen.

Dit berichtte dinsdag zegslieden van een dierenopvangcentrum in Niterói, vlakbij de havenstad Rio. Ze moeten de weg volledig zijn kwijtgeraakt ergens in de (Zee-)Straat van Magallanes, ongeveer 4500 kilometer zuidelijker. Drie uitgeputte pinguïns werden door vissers opgepikt en twee werden aangetroffen op een strand.

De komst van verdwaalde pinguïns naar de tropische wateren van Brazilië is een jaarlijkse fenomeen tijdens de winter op het Zuidelijk Halfrond. Het doet enigszins denken aan onze kievitseieren en haring.

”Er wordt hier ieder jaar verwachtingsvol uitgekeken naar de komst van de eerste verdwaalde pinguïn van het seizoen,” aldus Giselda Candiotto van het betrokken opvangcentrum. De vijf rusten nu uit in Niterói en worden later in het zuiden van Brazilië te water gelaten. Indien ze de juiste richting op gaan, kunnen ze behouden terugkeren naar de koudere streken van Patagonië en de Malvinas (Falklands).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.