Home

Achtergrond 147 x bekeken

Pinguïns hobbelen vrijheid tegemoet

Dierenpark Aqua Zoo Friesland heeft de laatste tijd de handen vol aan het vangen van ontsnapte pinguïns.

Bezoekers kunnen sinds kort een wandelingetje door het verblijf van de dieren maken maar laten geregeld het klaphek te lang openstaan waardoor de pinguïns naar buiten waggelen. Dat meldde een zegsvrouw van het Leeuwarder dierenpark donderdag.

De pinguïns hebben sinds een jaar een nieuw verblijf waar bezoekers ook mogen komen. De schuwe dieren hebben inmiddels zoveel schroom van zich afgeworpen dat ze vrolijk achter de mensen aan het verblijf uithobbelen. Aangezien de dieren niet kunnen vliegen en niet echt hard kunnen lopen, komen ze niet ver en weten medewerkers de dieren snel te vangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.