Home

Achtergrond 277 x bekeken

Pigture Group: 2007 was een moeilijk jaar

2007 was een moeilijk jaar. Dat zei scheidend directeur Jan van Vugt maandag tijdens de jaarvergadering van Pigture Group.

Het bedrijf behaalde vorig jaar een bedrijfsresultaat van 3 miljoen euro. Het resultaat na belasting bedroeg 900.000 euro. Over 2006 was het financiële resultaat na belasting 374.000 euro. Pigture Group behaalde in 2007 een netto omzet van 73,0 miljoen euro. Een jaar eerder was dat 84,5 miljoen euro.

Jan van Vugt: "De omzet stond onder druk, maar we hebben geen klanten verloren." In Duitsland, Rusland, Brazilië en China deed Topigs goede zaken, maar in Canada en Italië liep het een stuk minder. Italië had het afgelopen jaar te maken met ziekteproblemen (blaasjesziekte) en in Canada maakt de varkenshouderij moeilijke tijden door, ondermeer als gevolg van de zwakke dollar die het voor de Canadezen moeilijk maakt te concurreren met de Amerikaanse varkenshouderij. Vooral over de gang van zaken in Duitsland is Pigture tevreden. De afzet van gelten steeg er tot bijna 100.000 gelten. De samenwerking met SNW werpt zijn vruchten af.

Verder had de Pigture group ook te maken met de algemene problemen van de varkenshouderij in 2007: lage opbrengstprijzen, duur voer en de zwakke dollar ten opzichte van de euro die de resultaten beïnvloeden.

In zijn laatste toespraak als directeur van Pigture Group blikte Van Vugt ook terug op de laatste tien jaar. Pigture heeft de gestelde doelen grotendeels bereikt, stelde Van Vugt. In 10 jaar ging de afzet van 400.000 naar 1 miljoen gelten en de sperma-afzet van 2,1 miljoen naar 6 miljoen doses. Het onderzoeksbudget steeg van 3 miljoen naar 6 miljoen euro, waarbij de bijdrage van het buitenland aan onderzoek en ontwikkeling steeg van 33 naar 66 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.