Home

Achtergrond 179 x bekeken 2 reacties

Nukaprijs zakt helemaal in

De ‘kerstpiek’ is bereikt. Deze week worden al veel minder kalveren opgezet. Dat witvlees komt namelijk ná de feestdagen in de schappen te liggen. Dat heeft gevolgen voor de sterk gestegen nukaprijs van de laatste tijd.

Nuchtere kalveren blijven deze week nog op hetzelfde prijspeil. Maar dat is snel afgelopen. Nuchtere kalveren komen in een vrije val terecht. Er gaat volgende week €25 tot €30 van de prijs af.

De prijsdaling heeft niet alleen met de kerst te maken. De hoge nukaprijzen hebben ook de witvleesmarkt overstelpt. Rosémesterijen weigerden namelijk om nuchtere kalveren op te nemen. Ze zijn simpelweg te duur.

De witvleessector vindt het nuka-aanbod echter ook te groot. Dat doet de prijs straks nog harder dalen. Nuchtere kalveren worden flink goedkoper.

prognose:

vrije val nukaprijzen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerrit

  Zo!!, De auteur zal misschien wel gelijk hebben maar is hij ook gevoelig voor steekpenningen? Als de Boerderij-site onafhankelijk is dan stopt men direct met dit soort negatieve marktpraat!!

 • no-profile-image

  edwin

  Gerrit heeft zeker niet precies in de gaten hoe de financiele situatie in de kalverhouderij op dit moment is ???
  Prijsdaling is gewoon een gevolg slechte rendementssituatie op dit moment in de kalverhouderij, nuka's zijn eigenlijk al maand dik boven hun stand betaald !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.