Home

Achtergrond 170 x bekeken

Nordzucker kom snel met bod op Danisco Sugar

Nordzucker-directietopman Hans-Gerd Birlenberg bevestigt dat het concern binnen enkele dagen een concreet bod zal uitbrengen op de Deense bietenverwerker Danisco Sugar.

Birlenberg rekent er daarbij op dat de verkoop van dit bedrijf nog voor het eind van deze maand rond komt. "Danisco Sugar is een buitengewoon attractief bedrijf voor ons", concludeert hij nadat Nordzucker de boeken van de Denen nader heeft bestudeerd. Nordzucker concurreert om de overname met het Franse Tereos.

De bank Credit Suisse waardeerde Danisco Sugar op ruim 800 miljoen euro, wat in grote lijnen overeenkomt met de waarde die de Denen zelf aan het bedrijf hebben toegekend. Als Nordzucker de eindspurt met Tereos wint, wil Nordzucker een hechte samenwerking met de bietentelers van Danisco aangaan. Het ziet er niet naar uit de dat de telers zelf het bedrijf willen overnemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.