Home

Achtergrond 117 x bekeken

'Nitraat in groente geen probleem'

Het nadeel van nitraat in groente valt weg tegen de vitaminen en andere gezonde stoffen in deze voedingsproducten.

Het EU-agentschap voor veilige voeding EFSA concludeerde dat donderdag uit een onderzoek. Slechts 2,5 procent van de Europeanen krijgt meer nitraat binnen dan de dagelijks aanvaardbare hoeveelheid door het eten van te veel bladgroente, aldus het onderzoek.

Bladgroenten als spinazie, andijvie en rucola bevatten van nature nitraat, dat in het lichaam omgezet wordt in het schadelijke nitriet. Vooral rucola bevat hoge waarden aan nitraat. Wie elke dag 47 gram rucola eet zit al aan zijn limiet. De onderzoekers stellen echter dat zo’n consumptie niet waarschijnlijk is voor lange tijd.

Daarentegen bevatten groente en fruit ook veel gezonde stoffen. Wie dagelijks voldoende groente en fruit eet, beperkt de kans op kanker.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.