Home

Achtergrond 167 x bekeken 2 reacties

Nederlanders milieubewuster dan ooit

Nederlanders zijn bewuster dan ooit bezig met het milieu.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Green.2, het nieuwe lifestyleblad dat dinsdag voor het eerst verschijnt.

Met het milieu bezig zijn betekent in praktijk vooral het scheiden van afval en groene stroom gebruiken. Bijna vier op de vijf Nederlanders gooien het afval in de juiste bakken en vrijwel de helft neemt groene stroom af. Om wat groener te worden, zegt de meerderheid van de ondervraagde personen bereid te zijn de auto te laten staan en met het openbaar vervoer te reizen.

Wel geven mensen aan dat ze een beetje hulp en sturing willen bij het maken van een milieubewuste keuze. Volgens Green.2 is de trend dat Nederlanders zich bewust zijn van het milieu, maar dat het geen geld mag kosten of ten koste mag gaan van het gemak.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    martha

    Hoe millieubewust is onze overheid? Op kleur gesorteerd glas wordt door een grote grijper in een laadbak gestort, en echt daar komt het op een grote bult. Wordt ander afval beter gescheiden behandeld denkt u? Droom lekker verder. En auto laten staan, dan moet je niet op het platteland wonen. Door privatisering worden gebieden niet meer interessant voor vervoersmij.De Nederlander milieubewust? Je wordt hier immers gehersenspoeld.

  • no-profile-image

    gert

    rijden nog wel veel kilometers met de auto,maar dat is goed voor de fiscus

Of registreer je om te kunnen reageren.