Home

Achtergrond 197 x bekeken

Molukse treinkapers De Punt herdacht

Ongeveer 250 Molukkers hebben woensdagmiddag op de begraafplaats in Assen zes treinkapers herdacht die in 1977 om het leven kwamen bij De Punt.

Nederlandse mariniers maakten in de vroege ochtend van 11 juni een einde aan de treinkaping die bijna drie weken geduurd had. Zes van de negen Molukse kapers overleefden de bevrijdingsactie niet.

Bij het Molukse monument hield de president van RMS (Republiek der Zuid-Molukken) Frans Tutuhatunewa een korte toespraak. Hij bedankte de zes overledenen voor het feit dat ze als jongere hun leven voor de Molukse strijd hadden gegeven.

Verder werd een minuut stilte gehouden en legden de regering in ballingschap en de wijkraad Bovensmilde kransen. De aanwezigen werden eveneens opgeroepen hart te hebben voor hun naasten en de Molukse zaak, met liefde en vertrouwen als basis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.