Home

Achtergrond 404 x bekeken

Minder kersen door nachtvorst in voorjaar

Fruittelers Ria en Gijp van Alfen zijn begonnen met het plukken van hun kersen.

Fruittelers Ria en Gijp van Alfen zijn begonnen met het plukken van hun kersen. De fruittelers hebben laagstambomen. Steeds meer telers rooien hun hoogstambomen en ruilen die in voor laagstambomen, omdat dat een stuk veiliger is met plukken. De kersen zijn in vergelijking tot vorig jaar een stuk duurder, omdat een deel van de kersenbloesem in het voorjaar bevroren is. Foto VidiPhoto

Stagiaire Irene Tichelaar van Staatsbosbeheer toont twee jonge steenuilen. De jonge vogels zitten in een nestkast op het erf van Fons en Tineke Smit in Bant. Nog niet eerder zijn er in die omgeving steenuilen aangetroffen. Voor Fons Smit was het een verrassing toen hij de dieren op zijn erf aantrof. "De laatste jaren is er veel grasland bijgekomen hier in de buurt. Misschien zijn ze daar op afgekomen. We hebben ook kerkuilen op ons erf, maar die zijn er wel vaker." Foto Alex de Haan

Fotograaf Michiel Pothof probeert het landschap zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Het Nederlandse landschap en het gevarieerde ervan is te zien op zestig grote billboards tijdens de Internationale Triënnale Apeldoorn, dat vandaag wordt geopend door minister Gerda Verburg (LNV). De zogenaamde canon is een overzicht van zestig verschillende landschappen uit de twaalf provincies. Het is een fotoweergave van de typerende ontwikkelingen, tendensen en beslissingen rond het Nederlandse landschap. Foto Canon Nederlands Landschap

Een medewerker van bouwbedrijf Weustenenk uit het Gelderse Hengelo verlaagt de zijkanten van de ligboxenstal van melkveehouder Marco Jimmink in Hummelo om meer lucht door te laten stromen. "De ligboxenstal uit 1975 is te krap voor het aantal koeien. Daardoor laat ik de stal renoveren en er een stuk aanbouwen", zegt Jimmink. Na de aanbouw kan hij 130 melkkoeien houden. In de huidige stal zitten 75 ligboxen, terwijl er 85 dieren in staan. Jimmink wil op termijn 130 koeien gaan houden. Foto Sjef Prins

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.