Home

Achtergrond 342 x bekeken 3 reacties

Mesters Piétrain-varkens halen beste resultaten

Agrifirm varkensmesters met Piétrain-varkens behaalden in 2007 de hoogste voerwinsten. Dat blijkt uit gegevens van Agrifirm.

In 2007 zijn van ruim 500.000 vleesvarkens van Agrifirmklanten de gegevens verwerkt. Uit de resultaatvergelijking naar ras, waarbij de resultaten zijn gecorrigeerd naar het gewichtstraject 25-112 kilo blijkt dat de gemiddelde voerwinst uitkomt op 77 euro.
Piétraindieren geclassificeerd via de Duitse AutoFom methode behaalden gemiddeld de hoogste voerwinsten.
Die bedroeg 86 euro. Ook de vleesprijs per kilo is voor de Pietrain-AutoFom het hoogst. Het verschil is zo’n 4 cent per kilo met het Agrifirm gemiddelde.
Volgens Agrifirm is ongeveer 50 procent van de naar eindbeer onderverdeelde vleesvarkens afkomstig van een Piétrainbeer.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan vogels

  Terecht dus dat pietrain biggen een hogere toeslag mogen hebben!

 • no-profile-image

  De Pietrain boer.

  Dit is toch oud nieuws.

 • no-profile-image

  vd Brink

  PIE mesters hebben over het algemeen de betere stallen en zijn de betere mesters. Ik weet uit ervaring dat alle gepubliseerde cijfers van mengvoerleveranciers worden opgepoetst. De 25% slechtste vallen altijd af met het idee dat deze cijfers inkompleet zijn of gewoonweg niet kloppen. Zo zijn er nog enkele foefjes om deze cijfers te beinvloeden. (incl of excl brijbedrijven, omrekeningsfactoren, enz) dus leuk artikel, maar ik kan er niets mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.