Home

Achtergrond 448 x bekeken 7 reacties

Melksector probeert 'oorlog' te voorkomen

Verschillende landbouworganisaties gaan vrijdag in Nijkerk met elkaar om de tafel om te voorkomen dat het conflict over de melkprijs de sector verder verscheurt.

Boeren die zijn aangesloten bij vakbond DDB blokkeerden recentelijk onder meer melkfabrieken om een hogere melkprijs af te dwingen. Dit tot woede van landbouworganisatie LTO Noord. ”Het kan niet zo zijn dat we oorlog met elkaar blijven voeren, aldus voorzitter melkveehouderij Siem-Jan Schenk van LTO donderdag in Haaksbergen.

Volgens Schenk hebben de acties van de DDB-boeren tot forse scheuren binnen de melkveehouderij geleid. Zelfs boerenfamilies worden intern verscheurd over de vraag of acties zoals de DDB die voert nodig zijn of niet. Om escalatie van het conflict te voorkomen, zitten vrijdag op initiatief van voorzitter Sybren Attema van Friesland Foods, de DDB, LTO Noord, het ministerie van Landbouw, landbouwjongerenorganisatie NAJK en de producentenorganisatie NZO met elkaar om de tafel.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Carlo Simpel

  Gewoon doorgaan tot jullie dat krijgen wat jullie nodig hebben!
  Niet gaan polderen en je geen schuldgevoel aan laten praten.
  Succes!

 • no-profile-image

  gelderlander

  Helemaal mee eens andere tukker.

 • no-profile-image

  drentse tukker

  ik snap niet dat bij dit overleg het najk wel word uitgenodigd maar de nmv niet of krijgt de ddb dan een sympathisant aan tafel wat door de zuivel en de lto niet als wenselijk word gezien

 • no-profile-image

  andere tukker

  Hebben de akties van de DDB tot scheuring geleid of heeft de houding van LTO tot scheuring geleid? Sommige mensen blijven hun straatje schoonpraten. Samen praten oke, maar stop met deze onzinnige aantijgingen!

 • no-profile-image

  gert

  een aantal supermarkten worden prijsvechters genoemd,dus de boeren zullen een strategie moeten bedenken om daar een antwoord op te geven

 • no-profile-image

  roel

  nu we toch in het buitenland zijn. MELKBOER neem een voorbeeld aan de OLIEBOER. Produceer minder dan de vraag en de melkprijzen stijgen vanzelf in een rap tempo. CONCLUSIE: Houdt vast aan het melkquotum, zeker voor de kleinere boeren, want de grote jongens halen alles uit de kast om de kleine boeren tot stoppen te dwingen.

 • no-profile-image

  gert

  volgens de BBC gooien de boeren in Oeganda de melk ook weg omdat er geen vraag is,er zijn veel vluchtelingenkampen,maar die die krijgen voedselhulp netjes en gratis aangeleverd van de VN uit het buitenland,dit bereik je dan met voedselhulp

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.