Home

Achtergrond 331 x bekeken 11 reacties

Melkprijsacties veehouders in Duitsland verscherpt

De melkprijsacties van de boeren in Duitsland hebben zich vandaag aanzienlijk verscherpt.

De leverantiestop werd onverminderd voortgezet, terwijl boeren in heel de Bondsrepubliek de toegangspoorten tot zuivelfabrieken blokkeerden met trekkers.

Bij de verwerking van de qua melkplas veruit grootste zuivelonderneming Nordmilch was sprake van een complete blokkade van bijna alle fabrieken. Niet alleen dreigt de productie binnen korte tijd volledig stil te vallen, ook moeten grote hoeveelheden melk worden vernietigd. Nordmilch krijgt per dag 500 tankwagens aan de poorten met per stuk 25.000 kilo rauwe melk.

Bundesverband Deutscher Milchviehhalter (BDM) en boerenfederatie Deutscher Bauernveband (DBV) eisen van de grootgrutters dat ze de prijzen voor zuivelproducten binnen de kortst haalbare termijn weer terugbrengen op het niveau van voor 21 april.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  veehouder

  Wie profiteerd van de spotmarkt?
  De Handelaar.
  Wie zit straks met een lege beurs?
  De boer die z`n melk laat lopen.

  Boeren denk na, bij een melkstaking zijn de boeren alleen maar verliezers.

 • no-profile-image

  Nordmilcher

  Realist en Piet ik weet dat je dezelfde bent. Wie in Dld de BDM ondertekent heeft moet ook meestaken dan had je niet in moeten stemmen. En hier blijft het rustig omdat alle neuzen dezelfde kant uitwijzen er zijn zelfs stakers die geen BDM lid zijn en zeker zo fanatiek staken. Ik lever nog steeds aan Nordmilch en ik wordt niet bedreigd of wat anders. Nordmilch haalt zelfs de melk nog op en levert deze bij de concurrent, wegens de afhaalplicht. Kijk daar kan RFF wat van leren. Je moet geen irreële informatie naar buiten brengen, nergens voor nodig. Ik zeg u ik ben tegen de akties maar klasse van DBV om hier achter te gaan staan. Ook ben ik sinds gisteren overtuigd dat de akties vruchten afwerken, en schaam me nu dat ik niet mee heb gedaan. Niemand maar ook niemand heeft me boos aangekeken, of geintimideerd. Nogmaals ik ben geen BDM-lid en vind de akties te ver gaan, maar blijf verder neutraal.

 • no-profile-image

  Gerda

  Dit is toch de kans voor Europa om te zorgen voor een betere melkprijs. Anders heb je binnen afzienbare tijd geen melkveehouderij meer in Europa (ook niet in Nederland).
  Een faire melkprijs is voor iedereen van belang.

 • no-profile-image

  Piet

  Momenteel ben ik in Duitsland voor stage en daar wijzen de neuzen zeker niet dezelfde kant op. Vandaag lijken er complete veldslagen aan te komen bij de melkfabrieken. Er zijn boeren die hun buurman ongevraagd behulpzaam zijn bij het leeglopen van de tank. Vertegenwoordigers van de voerfabriek worden gechanteerd, om iemand die wel melk levert, geen voer meer te leveren. Diep triest.

 • no-profile-image

  c

  juist boerin uit twente jij zegt het precies goed, helaas zien veel van die kaaskoppen het niet in en gaan lopen klagen dat ze melkgeld missen. nou met zulke lage bedragen kun je dat geen inkomsten noemen. ze moeten net allemaal meedoen. maar ja boeren.. ze doen liever veel voor weinig dan andersom en ze lachen als de buurman het niet red.terwijl ze zelf voor het karretje gespannen worden en voor een appel en een ei aan het werk zijn

 • no-profile-image

  Piet

  Nee, helaas Nordmilcher. Realist is iemand anders. Misschien is het in Niedersachsen anders dan in NRW of in RP, maar ik weet dat hier ronduit smeerlapperij voorkomt. Echter niet door alle boeren, dat wil ik wel nuanceren. Ik werk voor een veevoerbedrijf, en de buitendienst-vertegenwoordigers zien en horen veel. Het is bij meerdere vertegenwoordigers voorgekomen dat zij gechanteerd werden om geen voer meer aan leveraars te verkopen. Verder zijn diverse melktanken illegaal leeg laten lopen, en heeft een leverende boer een fax gekregen waarin hij werd uitgemaakt voor NSB-er. Ik ben blij voor u dat u dergelijke zaken niet mee maakt. Misschien staan bij u alle neuzen dezelfde kant op, maar de vlam kan hier zeer goed in de pan slaan. Intimidatie van boeren is hier in elk geval al normaal geworden, lees maar de column van Janneke van de Wal op de website van de boerderij.

 • no-profile-image

  realist

  wat in duitsland gebeurt is heel triest minderheden worden geintimiteerd andere meningen niet gerespecteerd mensen die willen leveren bestolen vanuit duitsland moet heel europa volgen oostenrijk is al mee andere landen al gewaarschuwd Nederlandse Schreeuwende Boeren sluiten zich aan oeps het staat er echt !!!!

 • no-profile-image

  veehouder die niet levert

  Wij hebben niet meer ruggegraat maar alle boeren neuzen wijzen de zelfde kant op, wij kunnen en willen niet produceren voor 31 cent.

 • no-profile-image

  boerin

  Doorgaan zo. De Duitse boeren hebben tenminste meer ruggegraat dan de meeste Nederlandse boeren. Wel klagen maar niet mee doen aan de actie van DDB. Vandaag 3 cent eraf bij Friesland.
  Geeft niks LTO boeren. Of toch wel?
  3 cent over een quotum van 500.000 is wel 15.000 euro. 15 Dagen geen melk leveren kost net zoveel en levert misschien wel 2 keer zoveel op. Houdt je nog 15.000 over.

 • no-profile-image

  Jan

  Piet als dat zo is dan is dat idd heel triest. Het is wel zo dat de BDM boeren er voor getekend hebben om de melk weg te laten lopen. Wat je zegt moet je doen. Maar het is oorlog en in een oorlog heb je strijders en verraders. Als die hogere melkprijs in Duitsland er komt moeten de mensen die de melk daar niet laten weglopen ook geen hogere prijs accepteren.

 • no-profile-image

  Jan

  VEEHOUDER, FRYSLAN, Zonder vezet wordt geen enkele oorlog gewonnen. Als onze voorvaderen de instelling hadden gehad zoals de nu meeste boeren (die wel een hogere melkprijs willen maar er niets voor willen doen), dan waren de Spanjaarden hier nog steeds de baas.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.