Home

Achtergrond 283 x bekeken

Meer legale houtkap in Brazilië

De Braziliaanse regering gaat het aantal vergunningen voor de exploitatie van hout in het Amazonegebied verdubbelen.

Daarmee hoopt ze de illegale houtkap tegen te gaan. Dat heeft de minister van Milieu, Carlos Minc, woensdag aangekondigd.

De overheid heeft eerder 20.000 vierkante kilometer woud voor de houtindustrie gereserveerd, maar daarvan mocht in 2009 slechts 660 vierkante kilometer bos daadwerkelijk geëxploiteerd worden. Dat moet meer worden. Tegelijkertijd wil de regering de sector beter gaan reguleren.

Er moeten meer officieel erkende bedrijven komen. Mincs ministerie zal ook meer informatie aan de houtexploitanten verstrekken. Naar schatting 200.000 mensen verdienen hu brood in de houtindustrie in het Amazonegebied. Houthandelaren in de deelstaat Pará hebben ondertussen beloofd geen hout meer te kopen afkomstig uit gebieden die door ontbossing worden bedreigd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.