Home

Achtergrond 337 x bekeken

Meer dan 200 glastuinders vragen subsidie voor energiebesparing

Ruim tweehonderd telers met een glastuinbouwbedrijf hebben subsidie aangevraagd voor investeringen op het gebied van energiebesparing.

De telers hebben hiermee gebruik gemaakt van de zogenoemde IRE-regeling. Het doel is om de energiebesparing in de glastuinbouw te stimuleren en daarmee de CO2-uitstoot te verminderen. Aanvragers ontvangen maximaal 25 procent subsidie op hun subsidiabele
investeringskosten.

Met de IRE-regeling kan onder andere subsidie aangevraagd worden op een eerste energiebesparend scherm, een tweede energiebesparend scherm, een klimaatcomputer, gevelscherm en een warmtebuffersysteem.

De aanvragen vertegenwoordigen een bedrag van €5.962.000, maar er is € 5.500.000 beschikbaar. Omdat de aanvragen nog beoordeeld moeten worden, kan nog niet geconcludeerd worden dat het budget overschreden is. Wel blijkt dat veel telers hun aanvraag dubbel hebben ingediend, aldus LNV. Vanwege Hemelvaartsdag zijn veel aanvragen per fax binnengekomen en is de papieren aanvraag nagestuurd. Tot nu toe zijn er 30 dubbele aanvragen uitgehaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.