Home

Achtergrond 146 x bekeken

Meer Nederlanders naar alternatieve genezer

In 2007 bezocht 7 procent van de Nederlanders een alternatieve genezer, zoals een homeopaat, acupuncturist, natuurgeneeskundige, magnetiseur of paranormaal genezer.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag gemeld. Inclusief de gevallen dat de eigen huisarts alternatieve geneeswijzen toepast, is dit percentage zelfs 11. Het bezoek is in de loop der jaren toegenomen: in 1981 bezocht nog maar 4 procent van de Nederlanders een alternatieve genezer.

Vooral personen van middelbare leeftijd (45-65 jaar) zoeken heil bij de alternatieve genezer. Jongeren en 65-plussers doen dat minder vaak. Vrouwen gaan vaker dan mannen: het afgelopen jaar bezocht 5 procent van de mannen en 9 procent van de vrouwen de alternatieve genezer, aldus het CBS.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.