Home

Achtergrond 918 x bekeken 4 reacties

Kosten accountant dit jaar fors hoger

Accountants zullen dit jaar meer in rekening brengen voor hun werkzaamheden. Boekhouden is geen populaire job onder jongeren.

Het gevecht om de klant heeft plaatsgemaakt voor het gevecht om goed personeel. Werknemers winnen én behouden kost geld. Dat zal doorberekend worden aan de klant.

Volgens Sybren Miedema, lid van de hoofddirectie van Alfa Accountants liggen de prijzen voor het inhuren van een accountant dit jaar 5 tot 6 procent hoger dan in 2007. Peter Feijtel, directeur van Accon AVM verhoogt de tarieven voor advies dit jaar met 3 procent. Feijtel: ”Dit heeft absoluut te maken met het personeelstekort.”

Ondanks de krappe arbeidsmarkt hebben de accountantskantoren met een grote agrarische poot een goed jaar achter de rug. Rond deze periode komen de kantoren met hun jaarverslag over 2007. Hieruit blijkt dat de omzetten van kantoren met 6 tot wel 40 procent zijn gestegen, vergeleken met 2006.

De groei komt voornamelijk door overnames, fusies of samenwerkingsverbanden. De snelste groeier is Accon AVM. De omzet steeg met 41 procent tot € 103,5 miljoen. De helft van deze omzet is afkomstig uit de agrarische sector. Accon AVM stoot daarmee met gemak de voormalige nummer 1, de Gibo Groep, van de eerste plaats als grootste accountant in de agrarische sector.

Gibo Groep haalde in 2007 een omzet van € 90,5 miljoen. Eenderde is afkomstig uit de agrarische sector. Ongeveer even groot in de landbouw is Flynth Adviseurs en Accountants met vorig jaar een omzet van € 63 miljoen en een fifty-fiftyverdeling agrarisch-mkb.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jo

  De grote accountants zijn allemaal een pot noat. Ze sturen torenhoge rekeningen en als je een keer belt moet je het kort houden want anders heb je zo weer € 50,00 bij de rekening op. Mijn advies is neem een scontact op met een kleinere accountant die is aangesloten bij een overkoepelend branche vereniging. Je betaald minder dan de helft en hebt tenminste zelfde, zoniet een betere accountant. Maak eventueel een prijsafspraak voor de komende jaren, zodat je van te voren weet wat het je kost en niet voor verrassingen komt te staan. De DLV kan je hierbij van dienst zijn

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Beste Freek, jij bent vrij om naar een andere boekhouder te gaan. Dan doet de markt ook zijn werk. Nu is er een krapte aan accoutants, dus gaat de prijs omhoog. Wanneer er gebrek aan melk is, gaat de prijs ook omhoog. Vind je dat echter te lang duren kun je altijd nog boekhouder worden!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  eens jo, daarbij is het zo dat agrarische boekhoudingen verre van spectaculair zijn. Creatief meedenken om de hoogte van belastingaanslagen te reduceren is vaak niet nodig door het lage inkomen.
  Boekhoudingen worden "ingeklopt" door laagbetaalden, een stempel erop van een RA en klaar is ie. De arbeid staat op geen enkele manier in verhouding tot de facturen.

 • no-profile-image

  freek

  Nu heb ik gelezen dat de Gibo Groep de akties van de DDB afkeurde omdat de de markt z'n werk moet doen. Wat doen deze boekhouders nu; juist de kosten naar de klant doorberekenen! Dat is wel erg gemakkelijk zo. Misschien moeten we het gehele factuurbedrag dit jaar maar eens niet gaan betalen, dan stellen ze hun mening wellicht bij.

Of registreer je om te kunnen reageren.