Home

Achtergrond 146 x bekeken

Kort geding tegen stakingen streekvervoer

Het kort geding dat de provincie Groningen en reizigersvereniging Rover hebben aangespannen tegen vervoersbedrijf Arriva en de vervoersbonden, dient dinsdagmiddag in de rechtbank in Groningen.

De provincie en de belangenvereniging willen met het geding bereiken dat er in ieder geval in de spits weer bussen gaan rijden. "Als provincie vinden we dat de algehele stakingen zoals die nu plaatsvinden scholieren en ouderen onevenredig benadelen'', aldus een woordvoerster. "Wij handelen dus in het maatschappelijk belang en voelen ons hierin gesteund door de MBO-raad en het Interprovinciaal Overleg (IPO).''

Rover laat weten dat het wordt overstelpt door mailtjes en telefoontjes van gedupeerde reizigers. "Zeker een miljoen reizigers maken dagelijks gebruik van het stads- en streekvervoer'', benadrukt Rover. "Velen hebben geen alternatief om naar hun werk, school of anderszins te gaan. Vele tienduizenden reizigers hebben al gebruik gemaakt van voorbeeldbrieven en schadeformulieren, om aan de vervoerders duidelijk te maken welke schade zij ondervinden van de staking.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.