Home

Achtergrond 266 x bekeken

Komkommertelers bezoeken proefcentra in Bleiswijk

De productie van de hogedraadkomkommers in de belichte semi-gesloten kas loopt goed.

Dat bleek gisteren tijdens een excursie van LTO groeiservice bij het Improvement Centre waarbij telers keken naar enkele komkommerproeven aan de hogedraad. Op het Improvement Centre werd de 5 april geplante tweede teelt van het 'totaalconcept komkommerteelt' bekeken, met een semi-gesloten belichte teelt van hogedraad komkommers. Daarvoor is het ras Troika gekozen.

Na een wat trage start kwam de productie heel goed op gang. De productie zat afgelopen tijd nog steeds op 9 stuks/m2 per week. Er wordt om en om gedund. De bedoeling is om 22 juli tussen te gaan planten. Op de naastgelegen proeflocatie van Wageningen UR Glastuinbouw bezochten de telers de hogedraadproef onder diffuus licht. Het viel op dat de komkommers onder meer diffuus glas iets zwaardere komkommers gaven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.