Home

Achtergrond 249 x bekeken

Komkommerplant wint sierteelt-award

De Snacker, een kleine komkommerplant van Plantenkwekerij van der Lugt, is een van de winnaars van de FloraHolland Awards 2008.

Afgelopen dinsdag zijn de winnaars bekend gemaakt. Dit jaar reikte de bloemenveiling voor het eerst in vier categorieën de prijzen uit. De winnaars kregen een glazen tulp uitgereikt uit handen van juryvoorzitter Rob Verlinden. De snackkomkommer van Van der Lugt won in de categorie 'concepten'.

Van der Lugt introduceerde de Snacker vorig jaar. Toen werden er ongeveer 25.000 verkocht, maar dit jaar wordt er een stuk meer afgezet. "We hebben zo'n 60.000 tot 70.000 planten verkocht dit jaar", zegt Renzo Veenstra van Van der Lugt. De planten zijn leverbaar van week 11 tot en met week 32. Volgend jaar begint de levering iets later.

De Snacker wordt onder andere verkocht bij Albert Heijn en Intratuin. Veenstra ziet dat de mini-groentenplanten 'in' zijn. "De plantenkwekers zijn ermee begonnen, maar je ziet nu ook dat siertelers ermee aan de slag gaan."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.