Home

Achtergrond 135 x bekeken

Kofi Annan pleit voor 'klimaatgerechtigheid'

De voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, heeft dinsdag in Genève tijdens een conferentie over klimaatverandering opgeroepen tot 'klimaatgerechtigheid'.

Annan wil dat de armen niet gedupeerd worden door de extra kosten die de klimaatsverandering met zich meebrengt. Hij wil juist dat arme landen extra financiële en technische steun krijgen om de ergste effecten van de klimaatverandering tegen te gaan. Volgens Annan moeten de vervuilers betalen voor de effecten van de klimaatverandering en niet de meest kwetsbare mensen.

Annan noemt het klimaatprobleem "een van de belangrijkste humanitaire uitdagingen van deze tijd''. Tijdens de internationale conferentie van Global Humanitarian Fund in Genève komen mensen uit de politiek en zakenwereld bijeen om te praten de vraag hoe de klimaatsverandering het best kan worden aangepakt. Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) is ook aanwezig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.