Home

Achtergrond 192 x bekeken

Kant kandidaat voor fractievoorzitterschap SP

Agnes Kant stelt zich kandidaat om SP-fractieleider Jan Marijnissen op te volgen.

Ze heeft dat vanmiddag in een brief aan haar fractiegenoten laten weten. Het is nog niet bekend of zich nog meer SP-Tweede Kamerleden kandidaat stellen.

In haar brief schrijft Kant dat haar jarenlange intensieve samenwerking met Marijnissen haar het zelfvertrouwen geeft dat ze kan zorgen voor de continuïtiet en het leiderschap dat het fractievoorzitterschap vraagt. ,,Ik ben bijzonder gemotiveerd om met jullie de oppositie tegen dit kabinet te leiden en de strijd voor een solidaire samenleving voort te zetten en te versterken.''

Kant schrijft dat ze sinds 1990 actief is in de SP, toen ze voorzitter werd van de partijafdeling in haar woonplaats Doesburg. Toen de SP in 1994 in de Kamer kwam, werd ze medewerker van Marijnissen. In 1998 kwam Kant zelf in de Kamer, waar ze zich vooral bezighield met de portefeuille gezondheidszorg. Ze was ook fractiesecretaris.

Kant noemt het ,,bijzonder spijtig'' dat Marijnissen stopt met het leiden van de fractie. Marijnissen kondigde dinsdag onverwacht aan dat hij om gezondheidsreden zijn functie neerlegt. Hij blijft wel lid van de Kamer. Kandidaten voor zijn opvolging kunnen zich tot donderdag 12.00 uur melden. Vrijdag kiest de fractie haar nieuwe voorzitter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.