Home

Achtergrond 142 x bekeken

Jongeren: Word automatisch orgaandonor

Meer dan de helft van de Nederlandse jongeren vindt dat iedereen automatisch orgaandonor moet zijn.

Dagblad Sp!ts bericht vandaag over een onderzoek van het jongerenpanel van EénVandaag over het netelige onderwerp. Van de ondervraagden stelt 62 procent dat automatische donatie de beste optie is.

Van de 1600 geënquêteerden tussen 12 en 24 jaar wil 60 procent zelf na zijn of haar dood organen ter beschikking stellen voor transplantatie. Van die groep heeft echter 40 procent het formulier nog niet ondertekend. Als belangrijkste reden noemen deze jongeren dat ze er nog niet aan zijn toegekomen.

Een derde van de ondervraagden vindt dat mensen die zelf geen donor willen zijn, ook geen recht hebben op een orgaan van een ander. Een vijfde gunt flinke drinkers geen donororgaan. Nog eens een vijfde zegt dat rokers niet in aanmerking zouden moeten komen voor een transplantatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.