Home

Achtergrond 247 x bekeken 7 reacties

Jagers willen vossenjacht met kunstlicht

De jagers van de Wildbeheereenheid Groot Ravenstein willen op vossenjacht met kunstlicht.

De vossen veroorzaken veel schade in het gebied tussen Oss en Grave. Door het licht zouden de vossen in de avonduren beter te traceren zijn voor de jagers. De Stichting Faunabescherming is fel tegenstander van het gebruik van kunstlicht. Maandag buigt een adviescommissie van de provincie Noord-Brabant zich over de kwestie.

De Wildbeheereenheid Groot-Ravenstein mag met toestemming op vossen jagen. Door de toename van het aantal vossen, neemt ook de schade aan onder meer gewassen toe. De eenheid vindt de toegestane jachtmogelijkheden ontoereikend en wil ontheffing voor het gebruik van kunstlicht. De Stichting Faunabescherming is tegen omdat bewezen is dat door de jacht de vossenpopulatie niet zal verminderen. Het kunstlicht verstoort bovendien andere dieren in het gebied. De stichting noemt het kunstlicht 'een leuk speeltje' voor de jagers.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hans de Groot

  Het is toch algemeen bekend dat de jagers de vos willen afschieten omdat het hun grootste concurrent is. Als ze slim waren lieten ze de vos de populatie konijnen, hazen, ganzen etc. uitdunnen maar ja... dan hebben ze zelf niets meer te schieten en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Dus wordt de vos letterlijk en figuurlijk in een kwaad dag(kunst)licht gezet...

 • no-profile-image

  Greydanus

  Sorry verschrijving:

  "Faunabescherming tegen want die zijn altijd over al tegen en werken met een een erkende natuurbeschermings organisatie samen."

  De bovenstaande zin moet ± zijn :

  De Faunabescherming werkt nooit en nimmer met een erkende Natuurbeschermings organisatie samen. Alleen actievoeren

 • no-profile-image

  Kubelink

  Het staat er echt: "Door de toename van het aantal vossen, neemt ook de schade aan onder meer gewassen toe."
  Nou meen ik me te herinneren dat vossen zich juist voedden met ratten, muizen, konijnen en ganzen. Bepaald geen onschadelijke beestjes, toch. Wedden dat als er bijna geen vos meer is, het zogenaamde 'beheer' van ganzen en konijnen weer eens flink moet worden opgevoerd volgens alles wat zich jager noemt. Tot het moment dat de vossenstand zich weer enigszins hersteld heeft natuurlijk, want dan zijn zij weer aan de beurt. Leuk spelletje toch voor die 'heren', of moet ik zeggen kleuters!

 • no-profile-image

  jan

  Misschien kan er ook vergunning worden afgegeven om faunabeheerders af te schieten!
  Die mafketels weten niet waarover ze praten.
  Vergunning of geen vergunning s`nachts
  schieten gebeurd toch wel.

 • no-profile-image

  Hertogs

  Wat lees ik nu weer? Een vergunning voor bejaging met kunstlicht?? En zijn natuurbeschermers mafketels?? Er lopen in dit land 33000 mafkelets rons en die hebben allemaal een jachtakte, lees schietvergunning. Per definitie deugen deze lieden niet. Ze hadden en hebben aan Pr. Bernard een voorbeeld gehad. Die ddoschieter. Niks vergunning voor die lui. Ik geen vertsand van jacht?? Ben jaren bij de KNJV geweest en weet waar ik over praat. Vossenjacht heeft geen zin, een moordpartij zondr doel. Weet je wat zin heeft?? Een afschotvergunning voor jagers. Afknallen die lui, een grote kuil en erin.Zand erover. Dat heeft zin. Dieren met rust laten. Niet ingrijpen in de natuur, maar in de jagerswereld. Wat vond ik het een geweldige dag toen die ouwe bernard, die zei natuurbeschermer te zijn, de pijp uitging. Die man had ook van die schiet-waanideeen. Hij heef het blijkbaar doorgegeven aan 33000 andere debielen. Die gaan nu met een lampje op zoek naar hun vosje, om het af te knallen. Dan zijn ze weer bevredigd. Want dat is de enige plek nog waar ze zich kunnenbevredigen.

 • no-profile-image

  Hans de Groot

  @Greydanus uit Purmerend; is de kans op verstoring nihil of is de kans op "gestoord worden" nihil? Ik gok op het laatste. Natuurlijk willen jagers ongestoord hun gang kunnen gaan wanneer iedereen ligt te slapen. Kan niemand hun wanpraktijken controleren en kunnen ze moorden wat ze moorden willen. De Faunabescherming heeft gelijk; het is gewoon een nieuw speeltje voor de "heren". Emotioneel schreeuwen is trouwens ook iets wat de heren jagers goed kunnen, is geen normaal gesprek met dat soort lieden te voeren. U draait een mooi riedeltje af maar het klinkt wel allemaal heel erg ingestudeerd, verteld u het zo vaak dat u het zelf nu ook gaat geloven?

 • no-profile-image

  Greydanus

  Juiste inschatting van deze wildbeheerders.
  Vossenbeheer is gedurende de nachtelijke uren zeer effectief. Verstoring nihil. En ja natuurlijk is de Faunabescherming tegen want die zijn altijd over al tegen en werken met een een erkende natuurbeschermings organisatie samen. Zeg maar een ordinaire aktie groep zoals de krakersbeweging. De meeste contacten met de erkende natuurbescherming is in de rechtszaal. Faunabescherming schijnt de laatste jaren niets meer te kunnen winnen daar en begint steeds emotioneler te schreeuwen en zeer ongenuanceerde berichten de verspreiden. Weet dat veel terrein beherende organisaties als Natuurmonumenten en SBB snacht vossenbeheer laat uitvoeren in hun gebieden.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.