Home

Achtergrond 189 x bekeken 1 reactie

Jacht leidde niet tot meer botsingen met zwijnen

De jacht op de wilde zwijnen op de Veluwe heeft niet geleid tot meer ongelukken tussen deze dieren en auto's.

Afgelopen jaar vonden de meeste aanrijdingen met zwijnen juist plaats in de periode dat er niet werd gejaagd.

Dat antwoordde minister Gerda Verburg (Landbouw) vandaag op vragen van Tweede Kamerlid Marianne Thieme (PvdD). Thieme beschouwt jacht als een zeer verstorende activiteit die de zwijnen onrustig maakt.

Verburg erkent dat "afschot altijd leidt tot zekere verstoring'', maar ziet geen verband met de vele botsingen met auto's. Op de Veluwe leefden in 2007 naar schatting bijna 6000 wilde zwijnen, terwijl 800 als het ideale aantal wordt gezien. Voedsel zoekende zwijnen zorgden voor overlast en ongelukken in de omgeving.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Evert

    minder jacht = meer ongelukken.. zeker met die varkens..

Of registreer je om te kunnen reageren.